Er was eens……

..…Een droom van Teodoro en Helmy Musumeci die sinds het begin van hun relatie in 1975 graag samen een horecabedrijf wilden starten. Naast de liefde voor elkaar en hun kinderen, starten ze in 1979 diverse horecabedrijven in Nijmegen.

Nadat deze allemaal waren verkocht, begonnen ze in 1986 in het plaatsje Malden, het geboortedorp van Helmy, de eerste pizza & keukenservice van Nederland. Het bleek een gat in de markt en vele volgden hen, maar de liefde voor de Italiaanse keuken die ook met de gastvrijheid van de Italianen een extra dimensie gaven, deed hen besluiten om in 1987 het 1e Italiaanse restaurant in Malden te vestigen.

Met veel plezier hebben ze daar een topzaak van gemaakt met bekendheid in de verre omgeving met steeds weer wisselende formules die de nieuwsgierigheid van de mens bleef prikkelen en waar Teodoro met zijn tomeloze energie alom gewaardeerd werd.

De kinderen werden groter en hadden allemaal andere wensen, de 1e zaak werd verkocht in 2005 en er werd een schitterend ander pand gekocht aan de rand van het dorp met een rijke historie. Het “Groot Jachthuis”, waar nu steakhouse ’t Galjoen de deuren heeft geopend. Met heerlijke ambachtelijke pannenkoeken, maar waar ook een gewone kaart gehanteerd wordt met heerlijke gerechten van de chef die regelmatig per seizoen veranderen en waar uiteraard ook een jospergrill aanwezig is voor een heerlijke steak of biefstuk. De ambiance is uniek in zijn soort. De ene zijde is een mystieke wereld van piraten met een Efteling gevoel, een ware beleving op zich. De andere zijde heeft een oud Hollandse inrichting met Brabants bont en Delfts blauw.

De jongste zoon Marco wilde graag beginnen met een klein zaakje en Restaurant Enoteca Da Noi werd een feit. Een specialiteiten restaurant dat boven het “normale uitstijgt”. Het gaf hem de rust en de ontdekking om zijn eerste stappen in de horeca te zetten. In 2007 opende hij de deur van deze mooie trendy zaak.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want na een paar rustige jaartjes begon het voor Teodoro en Helmy weer te kriebelen. Toen de buurman grand café De Tien Geboden te koop aanbood, twijfelden ze dan ook geen moment en samen met zoon Marco, die dezelfde drive inmiddels had, begonnen ze in oktober 2009 een nieuw avontuur: een grand café annex eetcafé.

Volgens Teodoro kon daar wat service en eetcultuur betreft nog wel wat aanpassingen gedaan worden. Ook gaf de ruimte een uitdaging om er gezelligheid en sfeer in te brengen, iets wat Helmy erg bezighoudt. Er moest een seizoenen-sfeer inkomen, dus elk seizoen kreeg een bijpassende sfeer wat steeds weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt. De naam werd gewijzigd in De 10 omdat het in de volksmond al De 10 werd genoemd.

Er werd begonnen met de aanpassing van het terras. De zacht groengrijze olijfbomen omsluiten nu het in steigerhout gemaakte terras en de bloemenzee die in de zomer de voorzijde een welkom geeft is van verre al te zien. Ook de verwarming en de fraaie overkapping geven de gast die nog lang buiten wil zitten, een warme omarming.

Dan denk je, nu is het wel klaar……… maar enerverend als ze zijn blijven ze zoeken naar uitdagingen, zo wordt er in het voorjaar van 2011 een prachtige wintertuin/serre aan de voorzijde van de zaak gebouwd, die de uitstraling en de ruimte ten goede komt.

Thans is er met Restaurant Lime een welkome aanvulling gekomen in Malden met a la minute gerolde sushi van hoge kwaliteit en dry-aged rund van de jospergrill, een uniek concept voor Malden!

Een laatste wens in hun werkzame periode tot aan het pensioen zal een kleinschalig project zijn met een warme huiselijke uitstraling, waar je je gelijk op je gemak voelt en welkom voelt. Dit is een concept waar Teodoro en Helmy hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen, zonder de grote druk van alledag van een groot bedrijf. Waar de klant weer koning is en humor en een gulle lach de reden zijn die hen bindt en ook binding behoudt met het mooie horeca vak…………….